Hvad betyder frasorteret og Pant 0?

Pantsats 0 - Det maskinen kender

Under pantsats 0 finder du de flasker og dåser, som maskinen kender stregkoden på, men der er ikke pant på. Det er oftest flasker og dåser købt i udlandet eller Cocio dåser. Det kan også være meget gamle flasker og dåser, som er udgået af pantsystemet og som derfor ikke udløser pant. I sjældne tilfælde kan det være engangsemballager, hvor man har stoppet udbetaling af pant på grund af svindel. Læs mere om udgåede flasker og dåser.

Pantsats 0 - Det maskinen ikke kender

Under pantsats 0 finder du også det, vi kalder uspecifikke flasker og dåser. Det er flasker og dåser af samme type som dem, der er pant på. Men de er uden pantmærke og maskinen genkender ikke stregkoden. Det kan være at pantmærke og stregkode er faldet af eller er ødelagt. Det kan også være, at der er en stregkode, men den er ukendt for maskinen, da vi ikke kan kende alle produkter i hele verden.  De sidste er sikkert købt i udlandet. Indeholder din pantsæk over en tredjedel beskadiget/maste emballager tælles den ikke op og giver ikke pant. 

Frasorteret får du heller ikke pant for

Du får heller ikke pant for vinflasker, snapseflasker, syltetøjsglas, tomatdåser og andre typer emballager som ikke er omfattet af panstystemet - det bliver frasorteret.